| Effect of a pre-harvest treatment with Harvista¿ on the nutraceutical quality and volatile compound profile of apples | 2025 | Galindo Aran, Helena; López Cristoffanini, Camilo; López, Luisa; Mata, Clara I.; Echeverría, Gemma | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Defining key parameters and predictive markers of 'Early Bigi' cherry consumer satisfaction by means of differential storage scenarios. | 2022 | López, Luisa; Larrigaudière, Christian; Giné Bordonaba, Jordi; Echeverria, Gemma | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo. | 2020 | Viñas, I.; Valero, A.; Gimeno,V.; López, L.; Aguiló-Aguayo, I.; Abadias, M.; Alegre, I.; Cola-Meda, P.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Posada, G.D.; Vallesquino, P.; Cejudo, M.; Ortiz, J.; Nicolau, Y.; Pérez | Publicacions Multimèdia | 
                    
                    
                        | Elucidating the involvement of ethylene and oxidative stress during on- and off-tree ripening of two pear cultivars with different ripening patterns | 2020 | Lindo García, V.; Larrigaudière, Christian; Duaigües, E.; López, M.L.; Echeverria, G.; Ginë Bordonaba, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of biocontrol capacity of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens on fresh-cut pear and its effect on fruit volatile compounds | 2018 | Iglesias, M.B.; López, M.L.; Echeverría, G; Viñas, I.; Zudaire, L; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biopreservation of fresh-cut pear using Lactobacillus rhamnosus GG and effect on quality and volatile compounds | 2018 | Iglesias, M.B.; Echeverría, G.; Viñas I.; López, M.L.; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biochemical and physiological changes during fruit development and ripening of two sweet cherry varieties with different levels of cracking tolerance | 2017 | Giné-Bordonaba, J.; Echeverria, G.; Ubach, D.; Aguiló-Aguayo, I; López, M.L.; Larrigaudière, C. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The Impact of maturity, storage temperature and storage duration on sensory quality and consumer satisfaction of 'Big Top®' nectarines | 2015 | Echeverría, G.; Cantín, C.M.; Ortiz, A.; López, M.L.; Lara, I.; Graell, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The detection of fungal diseases in 'Golden Smoothee' apple and 'Blanquilla' pear based on the volatile profile | 2015 | López, L.; Echeverría, G.; Usall, J.; Teixidó, N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Suitability of nectarine cultivars for minimal processing: The role of genotype, harvest season and maturity at harvest on quality and sensory attributes | 2014 | Giné Bordonaba, J.; Cantín, C.M.; Larrigaudière, Ch.; López, L.; López, R.;Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Assessing Juice Quality: Analysis of Organoleptic Properties | 2014 | Gemma Echeverría Cortada; María Luisa López Fructuoso | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Cold storage of six nectarine cultivars: consequences for volatile compounds emissions, physicochemical parameters, and consumer acceptance | 2013 | Cano-Salazar, J.; López, L.; Crisosto, C.H.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Calidad en fruta fresca: manzana, pera y melocotón | 2013 | Gemma Echeverría Cortada; María Luisa López Fructuoso; Yolanda Soria | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationships between the instrumental and sensory characteristics of four peach and nectarine cultivars stored under air and CA atmospheres | 2013 | Cano-Salazar, J.; López, M.L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile compound emissions and sensory attributes of 'Big Top' nectarine and 'Early Rich' peach fruit in response to a pre-storage treatment before cold storage and subsequent shelf-life. | 2013 | Cano-Salazar, J.; López, M.L.; Crisosto, C.H.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fruit color development, anthocyanin content, standard quality, volatile compound emissions and consumer acceptability of several 'Fuji' apple strains | 2012 | Iglesias, I.; Echeverría, G.; Lopez, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Eating quality of 'Fuji' apples affected by a period of cold air after ULO storage | 2012 | Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of volatile emissions and standard quality on consumer acceptance of peaches and nectarines | 2012 | Echeverría G, Cano J, López L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of pre-storage at 20ºC on standard, sensory and aroma quality of 'Big Top' nectarines | 2012 | López ML, Cano J, Echeverría G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in the chemical composition of several peach cultivars (Prunus persica L.) during cold storage | 2012 | Cano J, López ML, Echeverría G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in the chemical composition of several peach cultivars (Prunus persica L.) during cold storage | 2012 | Cano J, López L, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Biosynthesis of volatile compounds during on-tree maturation of Rich Lady peaches | 2012 | Ortiz A, Echeverría G, López ML, Graell J, Lara I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of pr-storage at 20ºC on the standard, sensory and aroma quality of Big Top nectarines | 2012 | López L, Cano J, Echeverria G, Alins G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of volatile compound emissions and standard quality on consumer acceptance of peaches and nectarines | 2012 | Echeverria G, Cano J, López L, Alins G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Aroma volatile compounds of Belletardie (Tardibelle) peach fruit in relation to harvest date and cold storage technology | 2012 | López ML, Echeverría G, Graell J, Lara I, Ortiz A. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Storage temperature dependence of biosynthesis of aroma volatile compounds and consumer acceptability in Rich Lady peaches | 2012 | Ortiz A, Echeverría G, Graell J, López ML, Lara I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Biosynthesis of volatile compounds during on-tree maturation of 'Rich Lady' peaches | 2012 | Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aroma volatile compounds of 'Belletardie (Tardibelle)' peach fruit in relation to harvest date and cold storage technology | 2012 | López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; Ortiz, A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Cold-storage potential of four yelow-fleshed peach cultivars defined by their compounds emissions, standard quality parameters, and consumer acceptance | 2012 | Cano-Salazar, J.; Echeverría, G.; Crisosto, C.H.; López, L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Storage temperature dependence of biosynthesis of aroma volatile compounds and consumer acceptability in 'Rich Lady' peaches | 2012 | Ortiz, A.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Increased straight-chain esters content after ultra low oxygen storage and its relation to the lipoxygenase system in 'Golden Reinders (R)' apples | 2011 | Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de los compuestos volátiles y de la calidad estándar en la aceptación del consumidor de diferentes variedades melocotón y nectarina. | 2011 | Echeverria, G.; Cano, J.; López, L.; Iglesias, I. | Publicació electrònica | 
                    
                    
                        | Comparison of volatile profile and sensory analysis of 'Golden Reinders' apples after the application of a cold air period after ultralow oxygen (ULO) storage | 2011 | Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile ester-synthesising capacity in 'Tardibelle' peach fruit in response to controlled atmosphere and 1-MCP treatment | 2010 | Ortiz, A.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverria, G.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aroma volatile compounds influencing sensory acceptability of 'Golden Reinders' apples after ULO storage | 2010 | Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Echeverria G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aroma volatile compounds influencing sensory acceptability of Golden Reinders apples after ULO storage | 2010 | Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Apple (Malus x domestica Borkh) | 2010 | López ML; Echeverria G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of the combination of different atmospheres on diphenylamine, folpet and imazalil content in cold-stored 'Pink Lady®' apples | 2009 | Villatoro, C.; López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Overall quality of Rich Lady peach fruit after air- or CA storage. The importance of volatile emission | 2009 | Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Cold storage conditions affect the persistence of diphenylamine, folpet and imazalil residues in 'Pink Lady®' apples | 2009 | Villatoro, C.; Lara, I.; Graell, J.; Echeverría, G.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Shelf-life of 'Golden Reinders' apples after ultra low oxygen storage: effectes on standard quality parameters, sensory attributes and acceptability | 2009 | Altisent, R.; Echeverría, G.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Lipoxygenase activity is involved in the regeneration of volatile ester-synthesizing capacity after ultra-low oxygen storage of 'Fuji' apple | 2009 | Altisent, R.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of controlled atmospheres and shelf life period on concentrations of volatile substances released by 'Pink Lady' apples and on consumer acceptance | 2009 | Villatoro, C.; López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in biosyntesis of aroma volatile compounds during on-tree maturation of 'Pink Lady' apples | 2008 | Villatoro, C.; Altisent, R.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I . | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Perfiles sensoriales de manzanas ‘Golden Reinders’ frigoconservadas en frío normal y atmósfera controlada con muy bajo oxígeno. | 2008 | Echeverría G, Altisent R, Lara I, López ML, Graell J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Long-term storage of 'Pink Lady®' apples modifies volatile-involved enzyme activities: Consequences on production of volatile esters | 2008 | Villatoro, C.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Regeneration of volatile compounds in 'Fuji' apples following ultra low oxygen atmosphere storage and its effect on sensory acceptance | 2008 | Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Quality and volatile emission changes of 'Mondial Gala' apples during on-tree maturation and postharvest storage in air or controlled atmosphere. | 2008 | Graell, J.; López, M.L.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Development of aroma-synthesising capacity throughout fruit maturation of 'Mondial Gala' apples | 2008 | Lara, I.; Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Almacenamiento frigorífico de melocotones 'Rich Lady' en atmósfera controlada: mejora de la calidad del fruto | 2008 | Graell J, Ortiz A, Echeverría G, López ML, Lara I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Regeneración aromática en manzanas Fuji tras su almacenamiento en atmósfera controlada con muy bajo oxígeno. Comparación de dos campañas. | 2008 | López ML, Altisent R, Graell J, Lara I, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Actividad LOX y HPL en manzana Fuji tras el almacenaje en atmósfera controlada con bajo oxígeno; influencia sobre la regeneración de compuestos volátiles. | 2008 | Altisent R, Echeverria G, Graell J, López ML, Lara I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Physicochemical measurements in 'Mondial Gala®' apples stored at different atmospheres: Influence on consumer acceptability | 2008 | Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Sensory acceptance of CA-stored peach fruit. Relationship to instrumental quality parameters | 2008 | Ortiz A, Lara I, Graell J, López ML, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Sensory acceptance of CA-stored peach fruit. Relationship to instrumental quality parameters | 2008 | Ortiz, A.; Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Calidad organoléptica de la fruta:¿Qué utilidad tiene el análisis sensorial? | 2008 | Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Panel consonance in the sensory evaluation of apple attributes: Influence of mealiness on sweetness perception | 2008 | Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Puy, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Calidad y aceptación sensorial (mediante panel de consumidores españoles) de manzanas producidas en Uruguay. | 2007 | Echeverría G, Graell J, Feippe A, Albin A, Usall J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile emission after controlled atmosphere storage of 'Mondial Gala' apples (Malus domestica): Relationship to some involved enzyme activities | 2007 | Lara, I.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile compounds, quality parameters and consumer acceptance of 'Pink Lady' apples® stored in different conditions | 2007 | López, M.L; Villatoro, C.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluación de la calidad y de la producción de aromas en manzanas 'Golden Reinders' después del almacenamiento en atmósfera controlada-ULO | 2007 | Altisent R, Miranda T, Graell J, Echeverría G, Lara I, López ML. | Acta congrés | 
                    
                    
                        | Almacenamiento frigorífico de peras | 2007 | Graell, J.; Echeverría, G.; Lara, I.; López, M.L. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Relación entre la aceptación sensorial del consumidor y los compuestos aromáticos volátiles emitidos en manzanas 'Pink Lady®'. | 2006 | Villatoro C, Echeverría G, Lara I, Graell J, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Caracterización de aromas en mermelada de fresa y albaricoque. | 2006 | López, M.L.; Casp, A. | Informes de recerca | 
                    
                    
                        | Multivariate analysis of modifications in biosynthesis of volatile compounds after CA storage of 'Fuji' apples | 2006 | Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aromas en manzanas 'Pink Lady®': comparación de diferentes tecnologías de frigoconservación. | 2006 | Villatoro C, Echeverría G, Lara I, Graell J, Altisent R, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Determinación simultánea de residuos procedentes de tratamientos post-cosecha con Difenilamina, Folpet e Imazalil en manzanas 'Pink Lady®' frigoconservadas. | 2006 | Villatoro C, Echeverría G, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Regeneración del aroma y potenciación de la calidad en manzanas 'Fuji' tras su almacenamiento en atmósfera controlada. | 2006 | Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Villatoro C, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Condiciones recomendadas para la conservación en AC de manzanas Gala y Fuji. Experiencias en España | 2006 | Graell, J.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; López, M.L; Lara, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Evolución tecnológica de los sistemas y equipos para la generación de atmósferas controladas en cámaras frigoríficas de fruta. | 2005 | Graell J, Echeverría G, Lara I, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationships between sensory and instrumental quality characteristics of 'Fuji' apples by Multivariate Analysis | 2005 | Echeverría G, Fuentes T, Lara I, Graell J, López ML. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationships between sensory and instrument quality characteristics of Fuji apples by multivariate analysis | 2005 | Echeverría G,Fuentes T, Lara I, Graell J, López ML | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Modifications in biosynthesis of aroma volatile compounds in Fuji apples after controlled-atmosphere storage | 2005 | Lara I, Jové J, Graell J, López ML, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of an Electronic Nose to Asses Fruit Ripeness | 2005 | Brezmes, J.; Lopez-Fructuoso, M.L.; Llobet, E.; Vilanova, X.; Recasens, I.; Orts, J.; Saiz, G.; Correig, X. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile production in 'Fuji' apples stored under different atmospheres measured by headspace/gas chromatography and electronic nose | 2005 | Echeverría G, Brezmes J, Fuentes T, Lara I, Graell J, Correig X, López ML. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile production in Fuji apples stored under different atmospheres measured by headspace/gas chromatography and electronic nose | 2005 | Echeverría G,Graell J, López ML, Brezmes J, Correig X. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Modifications in biosynthesis of aroma volatile compounds in 'Fuji' apples after controlled-atmosphere storage. | 2005 | Lara I, Graell J, López ML, Echeverría G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Calidad de manzanas 'Mondial Gala' durante su evolución en campo y en cámara frigorífica. Efecto de la tecnología de frigoconservación. | 2004 | Graell J, Fuentes T, Echeverría G, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Caracterización aromática de las manzanas Pink Lady® conservadas en diferentes tecnologías de almacenamiento. | 2004 | López ML, Fuentes T, Graell J, Lara I, Echeverría G. | Acta congrés | 
                    
                    
                        | Residuos de etoxiquina e imazalil en peras conservadas en atmósfera controlada | 2004 | López ML, González C, Echeverría G, Fuentes T, Riba M. | Acta congrés | 
                    
                    
                        | Relationships between volatile production, fruit quality and sensory evaluation of Fuji apples stored in different atmospheres by means of multivariate analysis | 2004 | Echeverria, G.; Fuentes, M.T.; Graell, J.; López, M.L.; Puy, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Characterization of fuji apples from different harvest dates and storage condions from measurements of volales by gas chromatography and electronic nose | 2004 | Echeverria, G.; Correa, E.; Ruiz-Altisent, M.; Graell, J.; Puy, J.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aroma volatile compounds of 'Fuji' apples in relation to harvest date and cold-storage technology. A comparison of two seasons | 2004 | Echeverria, G.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile production, quality and aroma-related enzyme activities during maduration of 'Fuji' apples | 2004 | Echeverria, G.; Graell, J.; López, M.L,; Lara, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Assessment of relationships between sensory and instrumental quality of controlled-atmosphere-stored 'Fuji' apples by multivariate analysis | 2004 | Echeverría, G.; Lara, I.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J.; Puy, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aplicación de una nariz electrónica para la medida de aromas emitidos por manzanas cv. Fuji conservadas con diferentes tecnologías | 2004 | Correa, E.; Barreiro, P.; Ruiz-Altisent, M.; López, M.L.; Graell, J.; Echeverria, G. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Maduración en campo de manzanas 'Fuji': emisión de volátiles y actividad enzimática. | 2003 | Echeverría G, Fuentes T, Graell J, López ML, Lara I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de la permanencia en frío sobre la maduración, calidad y aromas de la pera 'Doyenne du Comice'. | 2003 | Fuentes T, Miró RM, Graell J, López ML, Lara I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolución de la producción aromática y de la calidad de manzanas 'Fuji' durante su frigoconservación. | 2003 | López ML, Echeverría G, Fuentes T, Lara I, Graell J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationship between Volatile Production, Fruit Quality and Sensory Evaluation of Fuji Apples Stored in different Atmospheres by Means of Multivariate Analysis | 2003 | Echeverría, G.; Fuentes, M.T.; Graell, J.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biosíntesis de algunos compuestos volátiles aromáticos en pera (Pyrus communis L.) almacenada en atmósferas controladas con bajo O2. | 2003 | Lara I, Miró RM, Fuentes T, Sayez G, Graell G, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Compuestos aromáticos y calidad de manzanas 'Fuji' durante su maduración y posterior almacenamiento frigorífico | 2003 | Echeverría, G.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biosynthesis of volatile aroma compounds in pear fruit stored under long-term controlled-atmosphere conditions | 2003 | Lara, I.; Miró, R.M.; Fuentes, T.; Sayez, G.; Graell, J.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | La pera 'Doyenne du Comice': avances técnicos en su manejo y frigoconservación | 2003 | Fuentes, T.; Graell, J.; Miró, R.M.; Lara, I.; López, M.L. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Influencia de la tecnología de frigoconservación sobre la calidad y aromas de manzanas Fuji. | 2003 | Graell J, Echeverría G, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Maduración y conservación de manzanas 'Fuji'. | 2002 | Echeverría, G.; Fuentes, T.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Mulvariate analysis of maturity stages, including quality and aroma, in 'Royal Glory' peaches and 'Big Top' nectarines | 2002 | Lavilla, T.; Recasens, I.; López, M.L.; Puy, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of harvest date and storage conditions on quality and aroma production of 'Fuji' apples | 2002 | Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de diferentes tecnologías de frigoconservación en la calidad aromática de las peras 'Doyenne du Comice' | 2002 | Fuentes, T.; Miró, R.; Graell, J.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Monitorización del proceso de maduración de manzanas 'PinkLady' utilizando una nariz electrónica | 2002 | Brezmes, J.; López, M.L.; Llobet, E.; Vilanova, X.; Recasens, I.; Correig, X. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of cooling period on quality and ripening of Doyenne du Comice pears | 2001 | Miró R, Graell J, Larrigaudiere C, López ML | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Quality and aroma production of Doyenne du Comice pears in relation to harvest date and storage atmosphere | 2001 | López, M.L.; Miró, R.; Graell, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of cooling on quality and ripening of 'Doyenne du Comice' pears | 2001 | Miró, R.; Graell, J.; Larrigaudière, C.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Production of volatile aromatic compounds in nectarines and peaches during maturity | 2001 | Lavilla, M.T.; Recasens, I.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolución de la calidad y de la producción aromática de manzanas 'Fuji' durante su conservación frigorífica. | 2001 | Graell J, Echeverría G, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Calibración de una nariz electrónica tipo QCM y relación con las especificaciones para la calidad de pera | 2001 | Correa EC, Barreiro P, Ruiz-Altisent M, Diezma B, López ML, Miró R, Graell J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Production of volatile aromatic compounds in Big Top nectarines and Royal Glory oeaches durnig maturity | 2001 | Lavilla T, Recasens I, López, ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Utilización de una nariz electrónica tipo QCM para la evaluación de la calidad aromática en pera y manzana (AG01 0422) | 2001 | Correa EC, Barreiro P, Ruíz-Altisent M, López ML, Miró R, Graell J | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationship between volatile production, fruit quality and sensory evaluation of Fuji apples stored in different atmospheres by means of multivariate analysis | 2001 | Echeverria G, Fuentes MT, Graell J, López ML | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in aroma quality of Golden Delicious apples after storage at different oxygen and carbon dioxide concentrations | 2000 | López, M.L.; Lavilla, M.T.; Recasens, I.; Graell, J.; Vendrell, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Calidad de peras Decana de Comice: incidencia del almacenamiento en frío dependiendo del estado de madurez. | 2000 | Lavilla MT, Miró R, Echeverría G, Graell J, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Producción aromática de peras Decana de Comice: efecto de la permanencia en frío y del estado de madurez. | 2000 | Lavilla MT, Miró R, Echeverría G, Graell J, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolución de los parámetros de calidad de peras Decana de Comice durante su conservación en distintas atmósferas controladas. | 2000 | Miró R, Lavilla MT, Echeverría G, López ML, Graell J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Efectos de las distintas atmósferas controladas sobre la producción aromática de peras Decana de Comice. | 2000 | Miró R, López ML, Graell J, Lavilla MT, Echeverría G. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Compuestos aromáticos y calidad en manzans Fuji Nagafu 6. | 2000 | Echeverría G, Lavilla MT, Miró R, López ML, Graell J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile production on Granny Smith apples stored in different controlled atmosphere conditions | 1999 | López, M.L.; Recasens, I.; Vendrell, M.; Lavilla, M.T. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationships between volatile production, fruit quality, and sensory evaluation in Granny Smith apples stored in different controlled-atmosphere treatments by means of multivariate analysis | 1999 | Lavilla, M.T.; Puy ,J.; López, M.L.; Recasens, I.; Vendrell, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of different CA conditions on aroma and quality of Golden Delicious apples | 1999 | López, M.L.; Lavilla, M.T.; Graell, J.; Recasens, I.; Vendrell, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Residue levels of ethoxyquin, imazalil, and iprodione in pears under cold-storage conditions | 1999 | López, M.L.; Riba, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Volatile production on Granny Smith apples stored in different controlled atmosphere conditions | 1999 | López ML, Recasens I, Vendrell M, Lavilla MT. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Comparation of Volatile Compounds in Two different Seasons in Apples: Golden Delicious and Granny Smith Cultivars | 1998 | López, M.L.; Lavilla, M.T.; Riba, M.; Vendrell, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of Different Oxygen and Carbon Dioxide Concentration in Storage on Volatile Production by Starking Delicious Apples | 1998 | López ,M.L.; Lavilla, M.T.; Riba, M.; Recasens, I.; Vendrell, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolución de los residuos de etoxiquina, imazalil e iprodiona en pera Blanquilla almacenada bajo diferentes condiciones de frigoconservación | 1998 | López, M.L.; Riba, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Physiological and quality responses of 'Conference' pears to reduced levels of O2 under controlled atmosphere storage conditions | 1997 | Recasens I, Ganau D, Graell J, Larrigaudière C, López L. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolución de los residuos procedentes de tratamientos con: etoxiquina, imazalil, iprodiona y folpet durante la frigoconservación de las peras cv. Blanquilla. | 1996 | López ML. | Informes de recerca | 
                    
                    
                        | Influencia de la presencia de carbendacima en la elaboración de un vino blanco seco. | 1995 | López ML, Romero MP. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Estudios preliminares sobre el peletizado de residuos sólidos urbanos preclasificados. | 1995 | López ML, Romero, MP. | Informes de recerca | 
                    
                    
                        | Determinación de aromas en manzana por cromatografía gaseosa-espectrometría de masas. | 1993 | Lavilla MT, López ML, Riba M, Vendrell M. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Caracterización aromática de las variedades de manzana: Golden Delicious, Starking Delicious y Granny Smith. | 1993 | Lavilla MT, López ML, Riba M, Vendrell M. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración en la calidad sensorial de los vinos tintos de la variedad Forcayat. | 1992 | Casp, A.; López, M.L.;Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Contenido de maltosa en mosto y calidad de la malta para cerveza. Relación con la variedad de cebada, zona de procedencia y acción del ácido giberélico durante el malteo. | 1991 | Ramo T, Rubio A, Ribo D, López ML, Romero MP, López A. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Estudi de la qualitat del most cerveser. | 1991 | López ML, Romero, MP. | Informes de recerca | 
                    
                    
                        | Variaciones en el contenido en ésteres del vino tinto. | 1991 | Casp, A.; López, M.L.; Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración en la calidad sensorial de los vinos tintos de la variedad Monastrell. | 1990 | Casp, A.; López, M.L.; Romero, M.P | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de la temperatura de fermentación sobre las características de los vinos de las variedades tintas | 1989 | Casp, A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efectos de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración sobre las características físico-químicas de los vinos tintos de la variedad Monastrell | 1989 | Casp, A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efectos de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración sobre las características físico-químicas de los vinos tintos. II Variedad Forcayat | 1989 | Casp, A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | HPLC method for simultaneous determination of fungicides: carbendazim, metalaxyl, Folpet and Propiconazole in must and wine | 1989 | López, M.L.; López, A.; Riba, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Secado de segmentos de manzana con aire caliente. Estudios preliminares | 1989 | López, A.; López, M.L.; Gimeno, V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Alcoholes superiores en vinificación en tinto: variedades Forcayat y Monastrell. | 1989 | Casp, A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | La energía en el sistema frigorífico. | 1988 | López, A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Relación entre el contenido en cationes y diferentes técnicas de elaboración de vinos tintos. | 1987 | Casp A, López ML, Aleixandre JL. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Estudio de la presencia de algunos fungicidas en mostos y vinos de uva Chardonnay. Influencia de las técnicas de vinificación. | 1987 | López ML, López A, Riba M. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolución del color en distintos procesos de vinificación de uvas de la variedad Bobal. | 1987 | Casp A, Bernabeu A, López ML, Romero MP. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Análisis del comportamiento de los cationes más importantes del vino con el tipo de vinificación. | 1987 | Casp A, Aleixandre JL, López ML. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Posibilidades de la variedad Garnacha-Tintorera para la obtención de vino clarete | 1987 | Casp, A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia del despalillado en la formación de glicerina, en vinos blancos secos de la variedad Merseguera | 1986 | Casp, A.; López. A.; López, M.L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efecto de la temperatura sobre la fermentación glireropirúvica | 1984 | Casp A, López ML, Romero MP. | Article d'investigació |