| Impact of intrinsic factors and storage temperature on Escherichia coli O157:H7, Salmonella enterica subsp. enterica and Listeria monocytogenes survival in fruit juices. | 2025 | Bainotti, M.B.; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Neggazi, I.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ultraviolet-C Light and Peracetic Acid Extend the Shelf Life of Fresh and Frozen Strawberries | 2024 | Nicolau Lapeña, I.; Ortiz, J.; Viñas, I.; Abadias, M.; Bobo, G.; Aguiló Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of physicochemical characteristics on the growth and guaiacol production of Alicyclobacillus acidoterrestris in fruit juices | 2024 | Neggazi, Isma; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Bainotti, Maria Belén; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbiological quality and safety of non-treated fresh and squeezed juices from supermarkets in Lleida, Spain | 2024 | Neggazi, Isma; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The survival of Salmonella enterica strains in ready-to-eat fruit purees under different storage temperatures | 2024 | Bainotti, Maria Belén; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Garza, Salvador; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | High added value products from agroindustrial residues: Study on microfibrillated cellulose for food applications | 2024 | Aguilo Aguayo, I.; Albaladejo, P.; Gallur, M.; Abadias, M.; Ortiz, J.; Vinas, I.; Lafarga, T.; Aguilo-Aguayo,I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efficacy of an Edible Coating with Carvacrol and Citral in Frozen Strawberries and Blueberries to Control Foodborne Pathogens | 2024 | Pié Amill, A.; Colás Medà, P.; Viñas I; Alegre | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of commercial anti-listerial products for improvement of food safety in ready-to-eat meat and dairy products | 2023 | Colás Medà, I.; Viñas, I.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ultraviolet applications to control patulin produced by Penicillium expansum CMP-1 in apple products and study of further patulin degradation products formation and toxicity | 2023 | Nicolau Lapeña, I.; Rodríguez Bencomo, J.J.; Colás Medà, P.; Viñas, I.; Sanchis, V.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Occurrence of Alicyclobacillus acidoterrestris in pasteurized and high hydrostatic pressure-treated fruit juices and isolates' characterization | 2023 | Neggazi, Isma; Colás-Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Garza, S.; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Inactivation of Escherichia coli, Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on apple peel and apple juice by ultraviolte C light treatments with two irradiation devices. | 2022 | Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Exploring thermosonication as non-chemical desinfection technology for strawberries | 2022 | Nicolau Lapeña, I.; Aguilo Aguayo, I.; Viñas, I.; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | An innovative water-assisted UV-C disinfection system to improve the safety of strauberries frozen undre cryogenic conditions | 2022 | Ortiz Sola, J.; Viñas, I.; Aguilo Aguayo I.; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioconservación aplicada en la industria de los elaborados cárnicos: control frente a Listeria monocytogenes | 2022 | Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Control biológico de las enfermedades fúngicas en poscosecha de fruta. Situación actual y perspectivas futuras | 2022 | Viñas, I.; Colas Meda, P.; Nicolau Lapeña, I.; Alegre, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Pathogenic potential of the surviving Salmonella Enteritidis on strawberries after disinfection treatments based on ultraviolet-C light and peracetic acid | 2022 | Ortiz Solà, Jordi; Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda ; Alegre, Isabel ; Abadias, Maribel; Viñas, Inmaculada | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Potencial de la radiación ultravioleta para el control de podredumbres en postcosecha de frutas y hortalizas | 2021 | Alegre, Isabel; Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda; Viñas, Inmaculada | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Combination of ferulic acid with Aloe vera gel or alginate coatings for shelf-life prolongation of fresh-cut apples | 2021 | Abadias, M.; ; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Bobo, G.; Aguilo Aguayo, I.; Nicolau Lapena, I.; Aguilo-Aguayo, I.; Kramer, B.; Abadias, M.; Vinas, I.; Muranyi, P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aloe vera gel: An update on its use as a functional edible coating to preserve fruits and vegetables | 2021 | Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Alegre, Isabel; Aguiló Aguayo, Ingrid: Muranyi, Peter; Viñas, Inmaculada | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Application of an innovative water-assisted ultraviolet C light technology for the inactivation of microorganisms in tomato processing industries | 2021 | Abadias, M; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Bobo, G.; Aguilo Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Inactivation of Salmonella enterica, Listeria monocytogenes and murine norovirus (MNV-1) on fresh strawberries by conventional and water-assisted ultraviolet light (UV-C) | 2021 | Ortiz Sola, J.; Abadias, M.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Vinas, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Combination of sonication with anti-browning treatments as a strategy to increase the shelf life of fresh-cut potatoe (cv. Monalisa) | 2021 | Nicolau Lapeña, I.; Bobo, G.; Abadias, M.; Vinas, I.; Aguilo Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bacterial Spore inactivation in orange juice and orange peel by ultraviolet-C light | 2021 | Colás Medà, P.; Nicolau Lapeña, I.; Viñas, I.; Neggazi, I.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of a sanitizing washing step with different chemical disinfectants for the strawberry processing industry | 2020 | Ortiz Sola, J.; Abadias, M.; Colas Meda, P.; Sanchez, G.; Bobo G.; Viñas, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Occurrence of selected viral and bacterial pathogens and microbiological quality of fresh and frozen strawberries sold in Spain. | 2020 | Ortiz Sola, J.; Viñas, I.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Water UV-C treatment alone or in combination with peracetic acid: A technology to maintain safety and quality of strawberries | 2020 | Nicolau Lapena, I.; Abadias, M.; Vinas, I.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Ribas Agusti, A.; Aguilo Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | ¿Es posible obtener frutas y hortalizas mínimamente procesadas seguras sin el uso del hipoclorito? | 2020 | Colás Medà, P.; Alegre Vilas, I.; Viñas Almenar, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo | 2020 | I.Viñas; A. Valero; V.Gimeno; L. Lopez; I.Aguiló-Aguayo; M.Abadias; I.Alegre; P. Colas-Meda; G.Bobo; T.Lafarga; G.D. Posada; P.Vallesquino; M. Cejudo; J.Ortiz; Y. Nicolau; L.Pérez | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Formation of patulin-glutathione conjugates induced by pulsed light: A tentative strategy for patulin degradation in apple juices. | 2020 | Rodríguez-Bencomo, J.J.; Sanchis, V; Viñas, I; Martín-Belloso, O; Soliva-Fortuny, R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioconservación frente a patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas | 2020 | Alegre Vilas, I; Abadias Seró, M; Colás Medà, P; Collazo Cordero, C; Viñas Almenar, I | Review | 
                    
                    
                        | Microbial interaction between Salmonella enterica and main postharvest fungal pathogens on strawberry fruit. | 2020 | Ortiz Sola, J.; Valero, A.; Vinas, I.; Colas Meda, P.; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Decontamination of Listeria innocua from fresh-cut broccoli using UV-C applied in water or peroxyacetic acid, and dry-pulsed light | 2019 | Collazo C; Florence Ch; Aguilo-Aguayo I; Marin Saenz, J; lafarga T; Abadias M; Vinas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Strawberry sanitization by peracetic acid washing and its effect on fruit quality | 2019 | Nicolau- Lapena I, Abadias M, , Bobo G, Aguilo-Aguayo , Lafarga T, Vinas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Strategies to reduce microbial risk and improve quality of fresh and processed strawberries: A review | 2019 | Lafarga, T; Colas-Meda P; I; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I.; Bobo G; Viñas, I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Assessing water-assisted UV-C light and its combination with peroxyacetic acid and Pseudomonas graminis CPA-7 for the inactivation and inhibition of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in f | 2019 | Collazo C; Noguera V; Aguilo-Aguayo I; Abadias M; Colas-Meda P; Nicolau I; Vinas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioaccessibility, physicochemical, sensorial, and nutritional characteristics of bread containing broccoli co-products | 2019 | Lafarga T; Gallagher E; Bademunt A; Vinas I;Bobo G; Vilaró S; Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Physiochemical and nutritional characteristics, bioaccessibility and sensory acceptance of baked crackers containing broccoli co-products | 2019 | Lafarga T; Gallagher E; Bademunt, A;Bobo G; Echeverria G; Vinas I; Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of Ultrasound Pre-Treatment on the Physical, Microbiological, and Antioxidant Properties of Calcots | 2019 | Zudaire L; Lafarga T; Vinas I; Abadias M; Brunton N; Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ultrasound Processing Alone or in Combination with Other Chemical or Physical Treatments as a Safety and Quality Preservation Strategy of Fresh and Processed Fruits and Vegetables: A Review | 2019 | Nicolau-Lapeña I, Lafarga T,Viñas I, Abadias M, Bobo G, Aguiló-Aguayo I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of pre-harvest conditions and postharvest storage time on the quality of whole and fresh-cut calçots (Allium cepa L.) | 2019 | Zudaire L; Viñas I; Simó J; Sans S; Abadias M; Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of thermosonication on the bioaccessibility of antioxidant compounds and the microbiological, physicochemical, and nutritional quality of an anthocyanin-enriched tomato juice | 2019 | Lafarga, T; Ruiz-Aguirre, I; Abadias, M; Viñas, I; Bobo, I; Aguiló-Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of calcium salts and antioxidant treatment on the storage quality of fresh-cut Conference pears | 2019 | Zudaire, L.; Viñas, I.; Abadias, M.; Lafarga, T.; Plaza, L.; Bobo, G.; Altisent, R.; Aguiló-Aguayo, Ingrid | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of long-term controlled atmosphere storage,minimal processing, and packaging on quality attributes of calçots (Allium cepa L.) | 2019 | Zudaire, L.; Viñas, I.; Abadias, M.; Lafarga, T.; Bobo, G.; Simó, J.; Aguiló-Aguayo, Ingrid | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Potential of the microalgae Nannochloropsis and Tetraselmis for being used as innovative ingredients in baked goods | 2019 | Lafarga T, Mayre E, Echeverria G,Viñas I, Villaró S, Acién-Fernández F.G, Castellarid M,Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of Pseudomonas graminis CPA-7 as a biopreservation method for fresh-cut pear: Physicochemical, enzymatic, and nutritional quality | 2019 | Zudaire L, Vinas I, Iglesias M.B, Plaza L, Abadias M, Aguilo-Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of steaming and sous vide processing on the total phenolic content, vitamin C and antioxidant potential of the genus Brassica. | 2018 | Lafarga T, Vinas I, Bobo G, Simo J,Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnologías alternativas a la pasteurización térmica en zumos.principales ventajas e inconvenientes. | 2018 | Lafarga, T.; Bobo Garcia, G.; Abadias, M.; Viñas, I.; Aguiló Aguayo, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Steaming and sous-vide: Effects on antioxidant activity, vitamin C, and total phenolic content of Brassica vegetables | 2018 | Lafarga T, Bobo G, Vinas I, Zudaire L, Simo J, Aguiló-Aguayo | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of postharvest calcium treatment and biopreservation with Lactobacillus rhamnosus GG on the quality of fresh-cut 'Conference' pears | 2018 | Zudaire L; Vinas I; Plaza L; Iglesias MB; Abadias M; Aguilo-Aguayo I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Decontamination of fresh-cut broccoli with a water assisted UV-C technology and its combination with peroxyacetic acid | 2018 | Collazo C; Lafarga T; Aguilo-Aguayo I; Marin-Saez J; Abadias M; Vinas, I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnologías alternativas a la pasteurización térmica en zumos: Principales ventajas e inconvenientes. | 2018 | Ruiz-Aguirre, I., Lafarga, T., Abadías, M., Aguiló-Aguayo, I., Villaró, S., Bobo, G., Viñas,I | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of thermal and non-thermal processing of cruciferous vegetables on glucosinolates and its derived forms | 2018 | Lafarga T, Bobo G, Vinas I, Collazo C,Aguiló-Aguayo I. | Review | 
                    
                    
                        | Efficacy of chlorine, peroxyacetic acid and mild-heat treatment on the reduction of natural microflora and maintenance of quality of fresh-cut calcots (Allium cepa L.) | 2018 | Zudaire l, Vinas I Abadias M, Simó J, Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Impact of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on respiration and ethylene production in fresh-cut 'Golden delicious' apple according to the maturity stage and the preservation strategy | 2018 | Collazo C, Giné-Bordonaba G, Aguiló-Aguayo I, Povedano I, Ubach D, Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of biocontrol capacity of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens on fresh-cut pear and its effect on fruit volatile compounds | 2018 | Iglesias, M.B.; López, M.L.; Echeverría, G; Viñas, I.; Zudaire, L; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Differential contribution of the two major polygalacturonases from Penicillium digitatum to virulence towards citrus fruit | 2018 | Vilanova L, López-Pérez M, Ballester AR, Teixidó N, Usall J, Lara I, Viñas I, Torres R, González-Candelas L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Pseudomonas graminis strain CPA-7 differentially modulates the oxidative response in fresh-cut 'Golden delicious' apple depending on the storage conditions. | 2018 | Collazo C, Giné-Bordonaba G, Aguiló-Aguayo I, Povedano I, Bademunt A, Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efficacy of Pseudomonas graminis CPA-7 against Salmonella spp. and Listeria monocytogenes on fresh-cut pear and setting up of the conditions for its commercial application. | 2018 | Iglesias M.B, Abadias M, Anguera M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biopreservation of fresh-cut pear using Lactobacillus rhamnosus GG and effect on quality and volatile compounds | 2018 | Iglesias, M.B.; Echeverría, G.; Viñas I.; López, M.L.; Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Unravelling the contribution of the Penicillium expansum PeSte12 transcription factor to virulence during apple fruit infection | 2018 | Sánchez-Torres P, Vilanova L, Ballester A.R, López-Pérez M, Teixidó N, Viñas, I, Usall J, González-Candelas L, Torres R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Pome Fruit Juices. | 2017 | Aguiló-Aguayo I, Plaza L, Bobo G, Abadias M, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Studies on the biocontrol mechanisms of Pseudomonas graminis strain CPA-7 against food-borne pathogens in vitro and on fresh-cut melon | 2017 | Collazo, C; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I; Alegre, I; Chenoll, E; Viñas, I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aspectos básicos de la producción, formulación, envasada y vida útil de los agentes de biocontrol. | 2017 | Teixidó N, Usall J, Viñas I, Torres R. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on the ability of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica subsp. enterica to colonize Caco-2 cells after pre-incubation on fresh | 2017 | Collazo C.; Abadías M.; Colás-Medà P.; Iglesias M.B; Granado-Serrano A.B.; Serrano J. and Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Quality and bioaccessibility of total phenols and antioxidant activity of calçots (Allium cepa L.) stored under controlled atmosphere conditions | 2017 | Zudaire L, Viñas I, Abadias M, Simó J, Echeverria G, Plaza L, Aguiló-Aguayo I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Adhesion and invasion of Listeria monocytogenes and interaction with Lactobacillus rhamnosus GG after habituation on fresh-cut pear | 2017 | Iglesias M.B, Viñas I, Colás-Medà P, Collazo C, Serrano J.C.E, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Antagonistic effect of probiotic bacteria against foodborne pathogens on fresh-cut pear | 2017 | Iglesias M.B, Abadias M, Anguera M ,Sabata J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The impact of a cold chain break on the survival of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on minimally processed 'Conference' pears during their shelf life | 2017 | Colás-Medà, P., Viñas, I., Alegre, I., Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de las principales enfermedades poscosecha de frutaa de hueso | 2017 | Usall J, Torres R, Teixidó N, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Exposure to minimally processed pear and melon during shelf life could modify the pathogenic potential of Listeria monocytogenes | 2017 | Colás-Medà, P.,Viñas, I., Oliveira, M., Anguera, M., Serrano, J.C.E., Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ultrasound assisted extraction of polysaccharides from mushroom by-products | 2017 | Aguiló-Aguayo, I., Walton, J., Viñas, I., Tiwari, B.K. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de las principales enfermedades poscosecha en cítricos. | 2017 | Torres R, Usall J, Viñas I, Teixidó N. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de enfermedades en poscosecha de frutas de pepita. | 2017 | Viñas I, Abadias M, Teixidó N, Torres R, Usall J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Uso de la cepa Pseudomonas graminis CPA-7 para el control de patógenos de transmisión alimentaria en frutas mínimamente procesadas. | 2017 | Viñas, I; Alegre, I; Iglesias, MB; Collazo, C; Abadias, M; Teixidó, N | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Control biológico de la podredumbre por Botrytis en la vid. | 2017 | Calvo-Garrido C, Usall J, Viñas I, Torres R, Viñas I,Teixidó N | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of fruit matrix and storage temperature on the survival of Listeria monocytogenes in a gastrointestinal simulation | 2017 | Colás-Medà, P., Abadias, M., Oliveira, M., Usall, J., Viñas, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Relevance of the transcription factor PdSte12 in Penicillium digitatum conidiation and virulence during citrus fruit infection | 2016 | Vilanova, L., Teixidó, N., Torres, R., Usall, J.,Viñas, I., Sánchez-Torres, P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | DNA-based methodologies to detect and quantify the postharvest biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 applied on oranges | 2016 | Soto-Muñoz, L., Teixidó, N., Usall, J., Viñas I., Abadias, M., Torres, R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Differential apple transcriptomic responses to Penicillium expansum (pathogen) and Penicillium digitatum (non-host pathogen) infection. , 1144: 49-56. (2016) | 2016 | Vilanova, L., Wisniewski, M., Norelli, J., Viñas, I., Torres, R., Usall, J., Phillips, J., Droby, S., Teixidó, N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Development of a fresh-cut product based on pears and the subsequent evaluation of its shelf life under commercial conditions and after a cold chain break | 2016 | Colás-Medà P; Abadias M; Altisent R; Alegre I; Plaza L; Gilabert V; Lacomba R; Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Mechanisms of resistance in postharvest fruit-pathogen interaction | 2016 | Sandoval-Chávez RA, Martínez-Peniche RA, Hernández-Iturriaga M, Teixidó-Espasa N, Usall-Rodié J, Viñas-Almenar I, Torres-Sanchis R. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Changes in the quality and antioxidant properties of fresh-cut melontreated with the biopreservative culture Pseudomonas graminis CPA-7during refrigerated storage | 2016 | Plaza L, Altisent R, Alegre I, Viñas I, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Proteomic and oxi-proteomic response of apple to a compatible (P. expansum) and a non-host (P. digitatum) pathogen. (2016) | 2016 | Burón-Moles, G., Wisniewski, M., Viñas, I., Teixidó, N., Usall, J., Droby, S., Torres, R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biopreservative methods to control the growth of foodborne pathogens on fresh-cut lettuce | 2015 | Oliveira M, Abadias M, Colás-Medà P, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tendencias en el sector de la transformación de frutas y hortalizas | 2015 | Aguiló Aguayo.; Abadias, M-; Viñas, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | ¿Puede el proceso de cicatrización de las manzanas evitar la podredumbre azul? | 2015 | Vilanova L, Viñas I , Torres R , Usall J, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Application of modified atmosphere packaging as a safety approach to fresh-cut fruits and vegetables | 2015 | Oliveira M, Abadias M, Usall J, Torres R, Teixido N, Viñas I. | Review | 
                    
                    
                        | Environmental monitoring of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 applied to citrus fruit at preharvest | 2015 | Soto-Muñoz L, Torres R, Usall J, Viñas I, Dashevskaya S, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | DNA-based methodologies for the quantification of live and dead cells in formulated biocontrol products based on Pantoea agglomerans CPA-2 | 2015 | Soto-Muñoz L, Torres R, Usall J, Viñas I, Solsona C, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Characterisation of H2O2 production to study compatible and non-host pathogen interactions in orange and apple fruit at different maturity stages | 2015 | Buron-Moles G, Torres R, Teixidó N, Usall J, Vilanova L, Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Characterizing the proteome and oxi-proteome of apple in response to a host (Penicillium expansum) and a non-host (Penicillium digitatum) pathogen | 2015 | Buron-Moles, G.; Wisniewski, M.; Viñas, I.; Teixidó, N.; Usall, J.; Droby, S.; Torres, R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Exploring the effect of pulsed electric field processing parameters on polyacetylene extraction from carrot slices | 2015 | Aguiló-Aguayo I, Abreu C, Hossain MB, Altisent R, Brunton N, Viñas I, Rai DK | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of ripeness stage during processing on Listeria monocytogenes growth on fresh-cut 'Conference' pears | 2015 | Colas-Medà P, Abadias M, Alegre I, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Composition and properties of the polyphenolic extracts obtained from industrial plum pomaces | 2015 | Sójka, M.; Kołodziejczyk, K.; Milala, J.; Abadias, M.; Viñas, I.; Guyot, S.; Baron, L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Molecular tools applied to identify and quantify the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 in postharvest treatments on oranges | 2015 | Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Abadias M, Torres R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Mode of action of a fatty acid-based natural product to control Botrytis cinerea in grapes | 2014 | Calvo-Garrido C, Elmer P, Parry FJ, Viñas I, Usall J, Torres R, Agnew RH, Teixido N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Candida sake CPA-1, un ejemplo de éxito en el desarrollo de un biopesticida: producción, formulación, envasado, almacenaje y vida útil. | 2014 | Teixido N, Torres R, Abadias M, Usall J, Viñas I | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Aplicaciones en campo del agente de biocontrol Candida sake CPA-1: una estrategia alternativa fiable para el control de Botrytis cinerea en uva. | 2014 | Calvo-Garrido C, Teixido N, Usall J, Viñas I,Elmer P, Fermauld M. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Effect of host and Monilinia spp. variables on the efficacy of radio frequency treatment on peaches | 2014 | Sisquella M; Viñas I; Picouet P; Torres R; Usall J | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Analysis of the time-dependent protein changes in wounded apples (Golden delicious). | 2014 | Buron-Moles, G; Torres, R; Amoako-Andoh, F; Viñas, I; Teixidó, N; Usall, J; Keulemans, W; Davey, MW. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Improvement of microwave treatment with immersion of fruit in water to control brown rot in stone fruit | 2014 | Sisquella M; Picouet P; Viñas I; Teixidó N; Segarra J; Usall J | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Increasing maturity reduces wound response and lignification processes against Penicillium expansum (pathogen) and Penicillium digitatum (non-host pathogen) infection in apples | 2014 | Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Buron-Moles G, Teixidó N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Analysis of changes in protein abundance after wounding in 'Golden Delicious' apples | 2014 | Buron-Moles, G; Torres, R; Amoako-Andoh, F; Viñas, I; Teixidó, N; Usall, J; Keulemans, W; Davey, MW. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Transcriptomic profiling of apple in response to inoculation with a pathogen (Penicillium expansum) and a non-pathogen (Penicillium digitatum) | 2014 | Vilanova L, Wisniewski M, Norelli J, Viñas I, Torres R, Usall J, Phillips J; Droby S, Teixidó N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Acidification of apple and orange hosts by Penicillium digitatum and Penicillium expansum | 2014 | Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Buron-Moles G, Teixidó N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of fruit maturity stage of orange on the wound response to Penicillium digitatum (pathogen) and P. expansum (non-host pathogen) | 2014 | Vilanova L, Torres R, Usall J, Teixidó N, González-Candelas L, Viñas I, Fiori S | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | La cicatrización de heridas en naranjas: ¿es un proceso efectivo para evitar la podredumbre de poscosecha de Penicillium digitatum? | 2014 | Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Teixidó N | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Tratamiento con microondas para el control de Monilinia spp. en melocotones y nectarinas | 2014 | Sisquella M, Picouet P, Viñas I, Teixidó N, Lamarca N, Usall J. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Radio Frequency treatment to control postharvest brown rot in store fruit | 2014 | Sisquella M, Casals C, Picouet P, Viñas I, Torres R, Usall J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Effectiveness of a bacteriophage in reducing Listeria monocytogenes on fresh-cut fruits and fruit juices. | 2014 | Oliveira A, Viñas I, Colàs P, Anguera M, UsallJ, Abadias M | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Detection and quantification by PCR assay of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 on apples | 2014 | Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Torres R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Innovaciones en frutas y hortalizas de IV y V gama | 2014 | Plaza L, Aguiló-Aguayo I, Abadias M, Viñas I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Biological control of Botrytis bunch rot in Atlantic climate vineyards with Candida sake CPA-1 and its survival under limiting conditions of temperature and humidity | 2014 | Calvo-Garrido C, Teixidó N, Roudet J, Viñas I, Usall J, Fermaud M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Survival of the biological control agent Candida sake CPA-1 on grapes under the influence of abiotic factors | 2014 | Calvo-Garrido, C; Viñas, I; Usall, J; Rodríguez-Romera, M; Ramos, MC; Teixidó, N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biopreservation of fresh-cut melon using the strain Pseudomonas graminis CPA-7 | 2014 | Abadias M, Altisent R, Usall J, Torres R, Oliveira M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Optimization of packaging and storage conditions of a freeze-dried Pantoea agglomerans formulations for controlling postharvest diseases in fruit | 2014 | Torres R, Solsona C, Viñas I, Usall J, Plaza P, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Comparative study of improved vs. traditional apple cultivars and their aptitude to be minimally processed as 'ready to eat' apple wedges | 2014 | Altisent R, Plaza L, Alegre I, Viñas I, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Potential secondary inoculum sources of Botrytis cinerea and their influence on bunch rot development in dry Mediterranean climate vineyards | 2014 | Calvo-Garrido C, Usall J, Viñas I, Elmer P, Cases E, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Development of PMA real-time PCR method to quantify viable cells of Pantoea agglomerans CPA-2, an antagonist to control the major postharvest diseases on oranges | 2014 | Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Crespo-Sempere A, Torres R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Suppression of Botrytis cinerea on necrotic grapevine tissues by early season applications of natural products and biological control agents | 2014 | Calvo-Garrido C, Viñas I,Elmer P, Usall J, Teixido N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of Botrytis bunch rot in organic wine grapes with the yeast antagonist Candida sake CPA-1 | 2013 | Calvo-Garrido G, Elmer PAG, Viñas I, Usall J, Bartra E, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Continuous microwave treatment to control to control postharvest brown rot in stone fruit | 2013 | Sisquella M; Viñas I; Teixidó N; Picouet P; Usall J | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Combination of peracetic acid and hot water treatment to control postharvest brown rot on peaches and nectarines | 2013 | Sisquella M, Casals C, Viñas I, Teixido N, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Polyphenol composition, antioxidant capacity, and antimicrobial activity of the extracts obtained from industrial sour cherry pomace | 2013 | Kolodziejczyk K, Sójka M, Abadias M, Viñas I, Guyot S, Baron A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Building bridges: An integrated strategy for sustainable food production throughout the value chain | 2013 | Albajes R, Cantero-Martínez C, Capell T, Christou P, Farre A, Galceran J, Lopez-Gatius F, Marin S, Martín-Belloso O, Motilva Ma-J, Nogareda C, Peman J, Puy J, Recasens J, Romagosa I, Romero Ma-P, Sanc | Review | 
                    
                    
                        | Métodos de desinfeção para garantir a segurança alimentar de frutas e hortaliças de IV gama | 2013 | Oliveira M, Abadias M, Teixidó, Viñas I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Candida sake CPA-1 and other biologically-based products as potential control strategies to reduce sour rot of grapes | 2013 | Calvo-Garrido C, Viñas I, Elmer PAG, Usall J, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of foodborne pathogens on fresh-cut fruit by a novel strain of Pseudomonas graminis | 2013 | Alegre I, Viñas I, Usall J, Teixido N, Figge MJ, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Inmersion of fruit in water to improve radio frecuency treatment to control brown rot in stone fruits. | 2013 | Sisquella M, Casals C, Picouet P, Viñas I, Torres R, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Antagonistic effect of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens in fresh-cut apples under simulated commercial conditions | 2013 | Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Altisent R, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | El uso de la bioconservación en frutas y hortalizas mínimamente procesadas (IV Gama) | 2013 | Oliveira M., Viñas I., Alegre I. Torres, R. Abadias, M. | Publicació electrònica | 
                    
                    
                        | Principales Enfermedades de poscosecha y su control. | 2013 | Usall J, Torres R, Viñas I, Abadias M, Teixidó N. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Aspectos básicos de la patología de la poscosecha | 2013 | Viñas I, Abadias M, Teixidó N, Usall J, Torres R. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Introducción a la poscosecha de frutas | 2013 | Viñas I | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Postcosecha de pera, manzana y melocotón. | 2013 | Viñas I; Recasens I; Usall J; Graell J.(Coordinadores de edición) | Llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Wound response in orange as a resistance mechanism against Penicillium digitatum (pathogen) and P. expansum (non-host pathogen) | 2013 | Vilanova L, Torres R, Viñas I, González-Candelas L, Usall J, Fiori S, Solsona C, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Growth potential of Escherichia coli O157:H7 on fresh-cut fruits (melon and pineapple) and vegetables (carrot and escarole) stored at different conditions | 2012 | Abadias M, Alegre I, Oliveira M, Altisent R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The infection capacity of P. expansum and P. digitatum on apples and histochemical analysis of host response | 2012 | Vilanova L, Teixidó N, Torres R, Usall J, Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of diluent and sample processing methods on recovery of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 from different fruit surfaces | 2012 | Torres R, Viñas I, Usall J, Remón D, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Infection capacities in orange-pathogen relationship: Compatible (Penicillium digitatum) and incompatible (Penicillium expansum) interactions | 2012 | Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Jauset AM, Teixidó N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Presence and survival of Escherichia coli O157:H7 on lettuce leaves and in soil treated with contaminated compost and irrigation water. | 2012 | M. Oliveira, I. Viñas, J. Usall, M. Anguera, M. Abadias | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of peach brown rot (Monilinia spp.) by Bacillus subtilis CPA-8 is based on production of fengycin-like lipopeptides | 2012 | Yánez-Mendizábal V, Zeriouh H, Viñas I, Torres R, Usall J, de Vicente A, Pérez-García A, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fate of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 in the presence of natural background microbiota on conventional and organic lettuce | 2012 | Oliveira M, Viñas I, Anguera M, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Production of the postharvest biocontrol agent Bacillus subtilis CPA-8 using low cost commercial products and by-products | 2012 | Yánez-Mendizábal, V; Viñas, I.; Usall, J.; Torres, R.; Solsona, C.; Teixidó, N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The combination of curing with either chitosan or Bacillus subtilis CPA-8 to control brown rot infections caused by Monilinia fructicola | 2012 | Casals C, Elmer P.A.G, Viñas I, Teixidó N, Sisquella M, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Formulation development of the biocontrol agent Bacillus subtilis strain CPA-8 by spray-drying | 2012 | Yánez-Mendizábal V, Viñas I, Usall J, Torres R, Abadias M, Solsona C, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Endospore production allows using spray-drying as a possible formulation system of the biocontrol agent Bacillus subtilis CPA-8 | 2012 | Yánez-Mendizábal, V; Viñas, I.; Usall, J.; Cañamás, T.; Teixidó, N | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | An Enterobacteriaceae species isolated from apples controls foodborne pathogens on fresh-cut apples and peaches | 2012 | Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Figgie MJ, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Use of GFP-tagged strains of Penicillium digitatum and Penicillium expansum to study host-pathogen interactions in oranges and apples | 2012 | Buron-Moles G, López-Pérez M, González-Candelas L, Viñas I, Teixidó N, Usall J, Torres R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Producción del agente de biocontrol Bacillus subtilis CPA-8 usando productos comerciales y subproductos de bajo coste | 2012 | Yañez- Mendizabal V, Viñas I, Usall J, Torres R, Solsona C, Teixidó N. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbiological and physicochemical quality of fresh-cut apple enriched with the probiotic strain Lactobacillus rhamnosus GG | 2011 | Alegre I; Viñas I; Usall J; Anguera M; Abadias M | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Field applications of improved formulations of Candida sake CPA-1 for control of Botrytis cinerea i grapes | 2011 | Cañamas T, Viñas I, Torres R, Usall J, Solsona C, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aplicación comercial de bicarbonato sódico para el control de podredumbres en postcosecha de cítricos. Consideraciones pràcticas. | 2011 | Plaza P, Viñas I, Lamarca N, Usall J. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Potencial of a new strain of Bacillus subtilis CPA-8 to control the major postharvest diseases of fruit. | 2011 | Yáñez-Mendizabal V, Usall J, Viñas I, Marin S, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving the efficacy of postharvest biocontrol agents - Production of environmental stress tolerant formulations | 2011 | Teixidó N, Usall J, Torres R, Abadias M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aplicación del calentamiento por radiofrecuencias para el control de la podredumbre parda (Monilinia spp.) en melocotón y nectarina | 2011 | Sisquella M; Viñas I; Land A; Picoulet P; Casals C; Usall J | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Control de Monilinia laxa en postcosecha de fruta de hueso | 2011 | Casals C, Teixidó N, Lamarca N, Usall J, Viñas I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Anti-oxidant activity of oranges after infection with the pathogen Penicillium digitatum or treatment with the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2. | 2011 | Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Mir N, Larrigaudiere C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Transfer of Listeria innocua from contaminated compost and irrigation water to lettuce leaves | 2011 | Oliveira M; Usall J; Viñas I; Solsona C; Abadias, M | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of alternative sanitizers to chlorine disinfection for reducing foodborne pathogens in fresh-cut apple | 2011 | Abadias M; Alegre I; Usall J; Torres R; Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Susceptibilidad de distintos clones de Red Delicious a la presencia de corazón mohoso en cosecha y durante la conservación en frío. | 2011 | Di Masi S, Colodner A, , Teixido N, Usall J, Viñas, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Microbiological quality of fresh lettuce from organic and conventional production. | 2010 | Oliveira M ; Usall J; Viñas I; Anguera M, Gatius F; Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of packaging type and storage temperature on the growth of foodborne pathogens on shredded 'Romaine' lettuce | 2010 | Oliveira M, Usall J, Solsona C, Alegre I, Viñas I, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de la podredumbre parda en melocotones y nectarinas del Valle del Ebro | 2010 | Usall J, Casals C, Segarra J, Peris M, Viñas I, De Cal A. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Is it possible to improve biocontrol agents to practical applications? The Pantoea agglomerans CAP-2 example. | 2010 | Teixidó, N., Cañamás, T.P., Torres, R., Usall, J. Viñas, I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of temperature and water activity on in vitro germination of Monilinia spp. | 2010 | Casals C, Viñas I, Torres R, Lamarca N, Usall J, Domenichini P, Bellini A, Ochoa de Eribe X, Melgarejo P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fate of Escherichia coli, Salmonella and Listeria innocua on minimally-processed peaches under different storage conditions | 2010 | Alegre I; Abadias M; Anguera M; Usall J; Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of Monilinia spp. on stone fruit by curing treatments. Part II: The effect of host and Moninilia spp variables on curing efficacy | 2010 | Casals C, Teixidó N, Viñas I, Cambray J, Usall J | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Combination of hot water, Bacillus subtilis CPA-8 and sodium bicarbonate treatments to control postharvest brown rot on peaches and nectarines | 2010 | Casals C; Teixidó N; Viñas I; Silvera E; Lamarca N; Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Application of radio frequency heating to control brown rot on peaches and nectarines | 2010 | Casals C, Viñas I, Land A, Picouet P, Torres R, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of postharvest diseases in fruit and vegetables | 2010 | Teixidó N, Torres R, Abadias M, Viñas I, Usall J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of high pressure processing on the quality of acidified Granny Smith apple puree product | 2010 | Landl A, Abadias M, Sarraga C, Viñas I, Picouet PA. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Factors affecting growth of foodborne pathogens on minimally processed apples | 2010 | Alegre I, Abadias M, Anguera M, Oliveira M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fate of Escherichia coli in apple and reduction of its growth using the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 | 2009 | Abadias M, Usall J, Alegre I, Torres R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Minimal processing of a Granny Smith apple puree by microwave heating | 2009 | Picouet P.A, Landl A, Abadias M, Castellari M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Co-operation Isafruit | 2009 | Keenan D, Röble C, Brunton N, Gormley R,Picouet P, Landl A, Abadias M, Viñas I, Sanchis V, Callaghan P, Markowski J, Plocharski W, Kolodziejczyk K, Kosmala M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Preharvest strategies to control postharvest diseases in fruits | 2009 | Teixidó N, Usall J, Nunes C, Torres R, Abadias M, Viñas I | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving formulation of biocontrol agents manipulating production process | 2009 | Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Cañamás T, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Acid tolerance response induced in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 and effect on its survival ability in acidic environments | 2009 | Cañamás TP, Viñas I, Abadias M, Usall J, Torres R, Teixido N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | First report of brown rot caused by Monilinia fructicola in peach orchards in Ebro Valley, Spain | 2009 | De Cal A, Gell I, Usall J, Viñas I, Melgarejo P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Utilización del agua activada electrolíticamente para la desinfección de frutas y hortalizas mínimamente procesadas | 2008 | Abadias M, Usall J, Anguera M, Carabasa M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of postharvest diseases on citrus fruit by preharvest applications of biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 part II. Effectiveness of different cell formulations | 2008 | Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Torres R, Anguera M, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of postharvest diseases on citrus fruit by preharvest application of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 part I. Study of different formulation strategies to improve survival of cel | 2008 | Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Casals C, Solsona C, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de la podredumbre marrón en melocotón y nectarina mediante tratamientos solos y combinados de agua caliente y bicarbonato sódido. | 2008 | Casals C, Usall J, Lamarca N, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Alternativas al uso de fungicidas de síntesis para el control de las podredumbres en cítricos. | 2008 | Torres R, Usall J, Plaza P, Teixido N, Abadías M, Viñas I | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de Escherichia coli O157:H7 en vegetales mínimamente procesados mediante el uso de distintos desinfectantes | 2008 | Viñas-Almenar I, Anguera M, Alegre I, Oliveira M, Abadías M. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Impact of mild heat treatments on induction of thermotolerance in the biocontrol yeast Candida sake CPA-1 and viability after spray-drying | 2008 | Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Magan N, Solsona C, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Role of hidrogen peroxide in the development of postharvest disease in oranges caused by Penicillium digitatum | 2008 | Torres R, Mir N, Teixido N, Usall J, Abadias M, Larrigaudiere C, Viñas I | Article en premsa | 
                    
                    
                        | Efficacy of neutral electrolyzed water (NEW) for reducing microbial contamination on minimally-processed vegetables | 2008 | Abadias M, Usall J, Oliveira M, Alegre I, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Preventive and curative activity of combined treatments of sodium carbonate and Pantoea agglomerans CPA-2 to control postharvest green mold of citrus fruit | 2008 | Usall J, Smilanick L, Palou L, Denis-Arreu N, Teixidó N, Torres R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbiological quality of fresh, minimally-processed fruit and vegetables, and sprouts from retail establisments | 2008 | Abadias M, Usall J, Anguera M, Solsona C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improvement of biocontrol agent viability during formulation by induction of heat tolerance | 2008 | Teixido N, Cañamás T, Abadias M, Torres R, Solsona C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de la podredumbre marrón en melocotón y nectarina mediante tratamientos solos y combinados de agua caliente y bicarbonato sódico. | 2008 | Casals C, Usall J, Lamarca N, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Application of Pantoea agglomerans CPA-2 in combination with heated sodium bicarbonate solutions to control the major postharvest sideases affectins citrus fruit at several mediterranean locations | 2007 | Torres R, Nunes C, Garcia J.M, Abadias M, Viñas I, Manso T, Olmo M, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving desiccation response and heat shock tolerance of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 by osmotic treatments | 2007 | Teixido N, Cañamas TP, Abadias M,Torres R, Usall, Solsona C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas: Incidencia, capacidad de crecimiento y nuevos métodos de control | 2007 | Viñas I, Usall J, Teixido N, Torres R, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of postharvest diseases on citrus using additives to improve biocontrol activity of Pantoea agglomerans CPA-2 in preharvest applications | 2007 | Torres R, Cañamás T P, Viñas I, Usall J, Casals C, Anguera M, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Preharvest application of a combined treatment of Candida sake (CPA-1) and Pseudomonas syringae (CPA-5) to control postharvest decay of pome fruits | 2007 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Posibilidades de sustitución de los productos químicos de síntesis en postcosecha de fruta de pepita | 2007 | Usall J, Llorens V, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biocontrol of postharvest decay using a new strain of Pseudomonas syringae CPA-5 in different cultivars of pome fruits | 2007 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias I, Asensio A, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Relative importance of amino acids, glycine-betaine and ectoine synthesis in the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 in resposte to osmotic, acid and heat stress | 2007 | Cañamàs TP, Viñas I, Usall J, Magan N, Morelló JR, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluación y promoción de la calidad de la carne y otros productos agroalimentarios uruguayos en base a los estandares de calidad de la unión europea y en función de los distintos sistemas productivos | 2007 | Feippe A, Muller I, Echeverria G, Lamarca N, Chiesa N, Viñas I, Albín A, Teixidó N,Usall J. | Informes de recerca | 
                    
                    
                        | Desarrollo de microorganismos para el control de las principales enfermedades de postcosecha | 2007 | Usall J, Teixido N, Abadias M, Torres R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Desarrollo, producción y formulación comercial de la cepa CPA-1 de Candida sake para el control de las principales enfermedades en postcosecha de fruta | 2006 | Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efficacy od Candida sakeCPA-1 formulation for controlling Penicillium expansum decay on pome fruit from different mediterranean regions | 2006 | Torres R, Teixidó N, Viñas I, Mari M, Casalini L, Giraud M, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tratamientos biológicos en pre-cosecha de cítricos para el control de las principales podredumbres de postcosecha | 2006 | Teixidó N, Cañamás MT, Usall J, Casals C, Solsona C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving low water activity and desiccation tolerance of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 by osmotic treatments | 2006 | Teixidó N, Cañamás MT, Abadías M, Usall J, Solsona C, Casals C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbial quality of commercial ‘Golden Delicious’ apples throughout production and shelf-life in Lleida (Catalonia, Spain) | 2006 | Abadias M, Cañamàs MT, Asensio A, Anguera M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Alternativas a los fungicidas de síntesis en el control de las enfermedades de postcosecha de frutas | 2006 | Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluación de los posible riesgos químicos y microbiológicos durante la producción y procesado de manzanas 'Golden Delicious' de la zona de Lleida | 2006 | Viñas I, Usall J, Lamarca N, Abadias M | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Resistencias a fungicidas en postcosecha de fruta. Situación actual y perspectivas | 2005 | Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Avances en el control de la podredumbre causada por Monilinia spp. en fruta de hueso | 2005 | Usall J, Torres R, Lamarca N, Viñas I, Ochoa de Eribe X, Larena I, Melgarejo P, De Cal A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de las principales enfermedades fúngicas en postcosecha de mandarinas 'Clementina de Nunes' integrando tratamientos de curado en el proceso de desverdización | 2005 | Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Situación del control biológico en poscosecha de frutas | 2005 | Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico en la postcosecha de frutas | 2005 | Viñas I | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Accumulation of the compatible solutes, glycine-betaine and ectoine, in osmotic stress adaptation and heat shock cross-protection in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 | 2005 | Teixidó N, Cañamàs, Usall J, Torres R, Magan N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Postharvest control of Penicillium expansum on pome fruits by the bacterium Pantoea ananatis CPA-3 | 2005 | Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Survival of the postharvest biocontrol yeast Candida sake CPA-1 after dehydration by spray-drying. | 2005 | Abadias M, Teixidó N, Usall J, Solsona C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | International Workshop: Development of Biocontrol Agents of Diseases for Commercial Applications in Food Production Systems. 24-27 March 2004. Sevilla, Spain. Book of Abstracts | 2004 | Viñas I | Editor actes congrés | 
                    
                    
                        | Evaluation of the potential of commercial post-harvest application of essential oils to control citrus decay | 2004 | Plaza P, Torres R, Usall J, Lamarca N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of water activity and temperature on competing abilities of common postharvest citrus fungi | 2004 | Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The use of sodium carbonate to improve curing treatments against green and blue moulds on citrus fruits | 2004 | Plaza P, Usall J, Torres R, Abadías M, Smilanick JL, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and curing treatments to control established infections of Penicillium digitatum on lemons | 2004 | Plaza P, Usall J, Smilanick JL, Lamarca N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Integration of curing treatments with degreening to control the main postharvest diseases of clementine mandarins | 2004 | Plaza P, Sanbruno A, Usall J, Lamarca N, Torres R, Pons J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of water activity and temperature on germination and growth of Penicillium digitatum, P. italicum and Geotrichum candidum | 2003 | Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de podredumbres fúngicas en poscosecha de frutas. Estado actual y perspectivas | 2003 | Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Liquid formulation of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in isotonic solutions | 2003 | Abadias M, Usall J, Teixidó N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Liquid formulation of the biocontrol agent Candida sake by modifying water activity or adding protectants | 2003 | Torres R, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de las principales enfermedades de postcosecha de cítricos mediante métodos físicos, químicos y biológicos | 2003 | Usall J, Plaza P, Palou L, Torres R, Teixidó N, Abadias M, Viñas I., Smilanick J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tratamientos químicos en postcosecha de fruta | 2003 | Usall J, Plaza P, Viñas I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Optimization of growth conditions of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in a lab-scale fermente | 2003 | Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Possible involvement of hydrogen peroxide in the development of resistance mechanisms in Golden Delicious apple fruit | 2003 | Torres R, Valentines MC, Usall J, Viñas I, Larrigaudiere C. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of green and blue mould by curing on oranges during ambient and cold storage | 2003 | Plaza P, Usall J, Torres R, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Producción, formulación y mejora de bacterias y levaduras para su aplicación en el control biológico de enfermedades | 2002 | Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Costa E, Usall J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efecto del curado sobre el control de las principales podredumbres en postcosecha de cítricos | 2002 | Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Perspectivas del empleo del control biológico en post-cosecha de fruta | 2002 | Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Viñas I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Guía de aplicación del sistema de análisis de peligros y puntos de control crítico (HACCP) en centrales frutícolas | 2002 | Fons E, Rull F, Sanchis V, Teixidó N, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Water activity, temperature, and pH effects on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 | 2002 | Costa E, Usall J, Teixidó N, Delgado J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The effect of nitrogen and carbon sources on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 | 2002 | Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of package and storage conditions on viability and efficacy of freeze dried biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 | 2002 | Costa E, Usall J, Teixidó N, Torres, R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improvement of Candida sake biocontrol activity against post-harvest decay by the addition of ammonium molybdate | 2002 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of food additives and alternative chemicals for the control of Penicillium digitatum Sacc. and Penicillium italicum (Wehmer) on citrus fruit | 2002 | Palou L, Usall J, Smilanick JL, Aguilar M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate for the control of postharvest green and blue molds of clementine mandarins | 2002 | Palou L, Usall J, Muñoz A, Smilanick JL, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improved control of postharvest diseases on pears by the combination of Candida sake (CPA-1) and ammonium molybdate | 2002 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Postharvest biological control by Pantoea agglomerans (CPA-2) on Golden Delicious apples | 2002 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Survival of Pantoea agglomerans strain CPA-2 in a spray-drying process | 2002 | Costa E, Teixidó N, Usall J, Fons E, Gimeno V, Delgado J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of Penicillium expansum and Botrytis cinerea on apples and pears with the combination of Candida sake (CPA-1) and Pantoea agglomerans (CPA-2 | 2002 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Torres R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of major postharvest diseases on pear fruits with antagonistic bacterium Pantoea agglomerans | 2001 | Nunes C, Teixidó N, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving control of green and blue molds on oranges by combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and sodium bicarbonate | 2001 | Teixidó N, Usall J, Palou L, Asensio A, Nunes C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of freeze drying and protectants on viability of the biocontrol yeast Candida sake | 2001 | Abadias M, Benabarre A, Teixidó N, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of postharvest decay of apples by preharvest and postharvest application of ammonium molybdate | 2001 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Ochoa de Eribe X, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of postharvest pear diseases using a bacterium Pantoea agglomerans CPA-2 | 2001 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Nutritional enhancement of biocontrol activity of Candida sake (CPA-1) against Penicillium expansum on apples and pears. | 2001 | Nunes C, Usall J, Teixidó N, Miró M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Viability, efficacy and storage stability of freeze-dried biocontrol agent Candida sake using different protective and rehydration media | 2001 | Abadias M, Teixidó N, Usall J, Benabarre A, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of postharvest blue and green molds of oranges by hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate | 2001 | Palou L, Smilanick J, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of Penicillium digitatum in postharvest of citrus fruits with antagonistic bacteria Pantoea agglomerans | 2001 | Usall J, Teixidó N, Smilanick J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Production of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 using commercial products and by-products | 2001 | Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving water stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake grown in molasses-based media by physiological manipulation | 2001 | Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Pilot tests of Candida sake (CPA-1) applications to control postharvest blue mold on apple fruit | 2001 | Usall J, Teixidó N, Torres R, Ochoa X, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de mohos en postcosecha de frutas | 2001 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Fons E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Micoflora epifíta de los frutos y ambiental en campos de mandarino “Clemenules” en Tarragona | 2001 | Palou L, Usall J, Pons J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Podredumbres de los frutos postcosecha: Otras podredumbres de los frutos | 2000 | Usall J, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Guía para la aplicación del sistema de análisis de peligros y de puntos de control crítico en empresas de almacenamiento, manipulado y envasado de frutas de pepita y hueso para comercialización en fre | 2000 | Sanchis V, Viñas I, Usall J, Teixidó N, Fons E, Rull F. | Llibre en premsa | 
                    
                    
                        | Podredumbres de los frutos postcosecha: Podredumbre causada por Rhizopus spp | 2000 | Usall J, Viñas I. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Podredumbres de los frutos postcosecha: Podredumbre azul | 2000 | Viñas I, Usall J. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of blue mould on apple by a strain of Candida sake under several controlled atmosphere conditions | 2000 | Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Solute stress affect growth patterns, endogenous water potentials and accumulation of sugars and sugar alcohols in cells of the biocontrol yeats Candida sake | 2000 | Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of Postharvest blue and green molds of oranges by sodium carbonate and sodium bicarbonate | 2000 | Palou L, Smilanick JL, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of protective agents, rehydration media and initial cell concentration on viability os Pantoea agglomerans strain CPA-2 subjected to freeze-drying | 2000 | Costa E, Usall J, Teixidó N, Garcia N, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efficacy of pre and postharvest Candida sake biocontrol treatments to prevent blue mold on apples during cold storage | 1999 | Teixidó N, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de las enfermedades causadas por Monilia en melocotón y Alternaria en manzanas | 1999 | Viñas I, Usall J, Teixidó N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de podredumbre verde de los cítricos mediante baños con agua caliente y carbonatos sódicos | 1999 | Palou L, Usall J, Aguilar MJ, Pons J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbial population dynamics on Golden Delicious apples from bud to harvest and effect of fungicide applications | 1999 | Teixidó N, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Alternativas a los productos químicos de síntesis en postcosecha de cítricos en España y EEUU | 1999 | Usall J, Pons J, Palou L, Viñas I, Smilanick J L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de los factores de campo sobre la calidad y aptitud a la conservación de la fruta | 1999 | Sió J, Boixadera J, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Una alternativa eficaz a los productos químicos de síntesis. Utilización de levaduras de la fruta para el control de las enfermedades de postcosecha en fruta de pepita | 1999 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Asensio A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improving ecological fitness and environmental stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake (strain CPA-1) by manipulation of intracellular sugar alcohol and sugar content | 1998 | Teixidó N, Viñas I, Usall J, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ecophysiological responses of the biocontrol yeast Candida sake to water, temperatures and pH stress | 1998 | Teixidó N, Viñas I, Sanchis V, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control of blue mold of apples by preharvest application of Candida sake grown in media with different water activity | 1998 | Teixidó N, Viñas I, Usall J, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of the antagonist Candida sake on apple surface microflora during cold and ambient (self life) storage | 1998 | Teixidó N, Usall J, Gutierrez O, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ecological determinants for germination and growth of some Aspergillus and Penicillium spp. from maize grain | 1998 | Marín S, Sanchis V, Saenz R, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Biological control of major postharvest pathogens on apple with Candida sake | 1998 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de los factores de campo en el grado de susceptibilidad de manzanas Golden Delicious en podredumbres de postcosecha | 1998 | Usall J, Sió J, Garzo E, Benabarre A, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Environmental factors, in vitro interactions, and niche overlap between Fusarium moniliforme, F. proliferatum and F. graminearum, Aspergillus and Penicillium | 1998 | Marín S, Sanchis V, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of water activity on hydrolytic enzyme production by Fusarium moniliforme and F.proliferatum in early stages of growth on maize | 1997 | Marín S, Sanchis V, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de Penicillium digitatum Sacc. en post-recolección de cítricos mediante baños de bicarbonato sódico | 1997 | Palou L, Usall J, Cerda MC, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Determinación de la contaminación fúngica en lineas de confección de cítricos para el establecimiento de puntos críticos de control | 1997 | Cerda MC, Palou L, Fons E, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de las principales enfermedades en postcosecha | 1997 | Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico de las principales enfermedades en postcosecha de frutas | 1997 | Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Prácticas. Microbiología de Alimentos | 1997 | Sanchis V, Allaert C, Viñas I, Sala N, Torres M. | Llibre docent | 
                    
                    
                        | Utilización de fungicidas biológicos en el control de las podredumbres de postcosecha de fruta. II | 1996 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Successful biologial control of the major postharvest diseases on apple and pear with a new satrain of Candida sake | 1996 | Viñas I, Usall J, Teixido N, Fons E, Ochoa de Eribe J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Water and temperature relations and microconidial germination of Fusarium moniliforme and F. proliferatum from maize | 1996 | Marin S, Sanchis V, Teixido A, Saenz R, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Los tratamientos de biocontrol. Una alternativa real | 1996 | Usall J, Teixidó N, Nunes C, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Utilización de fungicidas biológicos en el control de las podredumbres de postcosecha de fruta. I | 1996 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico en la conservación de frutas de pepita | 1995 | Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Producción integrada en frutas de pepita. Control biológico | 1995 | Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of water activity and temperature on growth and fumonisin B1 and B2 production by Fusarium moniliforme and F. proliferatum on maize grains | 1995 | Marin S, Sanchis V, Viñas I, Canela R, Magan N. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fumonisins B1 and B2, and toxigenic Fusarium strains in feeds from Spanish market | 1995 | Sanchis V, Abadias M, Oncins L, Sala N, Viñas I, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | A survey of aflatoxins and aflatoxigenic Aspergillus flavus in corn-based products from the Spanish market | 1995 | Sanchis V, Balcells X, Torres M, Sala N, Viñas I, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Presencia de cepas fúngicas resistentes a fungicidas en postcosecha de fruta dulce a LLeida | 1995 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Estado higiénico-sanitario de la producción de mató de una fábrica artesanal de Lleida. Guías y recomendaciones de la mejora de la calidad microbiológica | 1995 | Marín S, Allaert C, Viñas I, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fumonisin producing capacity of Fusarium isolates from grain in Spain. | 1994 | Sala N, Sanchis V, Viladrich R, Torres M, Viñas I, Canela R | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Control biológico en post-cosecha | 1994 | Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fumonisin producing capacity of Fusarium strains isolated from cereals in Spain | 1994 | Sala N; Sanchis V; Vilaró P; Viladrich R; Torres M; Viñas I; Canela R | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Natural occurrence of aflatoxin and Alternaria mycotoxins in oilseeds rape from Catalonia (Spain) | 1994 | Viñas I, Palma J, Garza S, Sibilia A, Sanchis V, Visconti A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Micotoxin research in Spain. Review | 1994 | Sanchis V, Viñas I. | Review | 
                    
                    
                        | Occurrence of fumonisins B1 and B2 in corn based product from Spanish market | 1994 | Sanchis V, Abadias M, Oncins L, Sala N, Viñas I, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Heat resistance of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spoiled peach puree | 1994 | Garza S, Teixido JA, Sanchis V, Viñas I, Condon S. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Isolation and identification of spoilage organisms in commercial peach puree | 1994 | Garza S, Piro A, Viñas I, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | A pyruvate decarboxylase gene from Aspergillus parasiticus | 1994 | Sanchis V, Viñas I, Roberts IN, Jeenes DJ, Watson AJ, Archer D. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Prácticas Microbiología de Alimentos | 1994 | Sanchis V, Allaert C, Viñas I, Sala N, Torres M. | Llibre docent | 
                    
                    
                        | Incidence of mycotoxigenic Alternaria alternata and Aspergillus flavus in barley | 1993 | Sanchis V, Sanclemente A, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Capacidad productora de patulina de cepas de Penicillium expansum procedentes de centrales hortofrutícolas de Lleida | 1993 | Viñas I, Vela E, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fumonisinas | 1993 | Sanchis V, Viñas I, Sala N, Torres M, Santamarina P, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Mycotoxins and toxigenic species incidence in oilseed rape | 1993 | Viñas I, Sibilia A, Sala N, Sanchis V, Visconti A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Citrinin producing capacity of Penicillium expansum strains from apple packinghouses of Lleida (Spain) | 1993 | Viñas I, Dadon J, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Incidence and mycotoxin production by Alternaria tenuis in decayed apples | 1993 | Viñas I, Bonet J, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of potassium sorbate on growth and penicillic acid production by Aspergillus ochraceus and Penicillium aurantiogriseum | 1993 | Garza S, Canela R, Viñas I, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Imazalil resistant Penicillium isolates from Spanish apple packinghouses | 1993 | Vinas I, Vallverdu N, Monllao S, Usall J, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Incedence and mycotoxin production by Alternaria tenuis in decayed apples | 1992 | Viñas I, Bonet J, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de las condiciones de incubación en la producción de patulina por Penicillium griseofulvum Dierckx | 1992 | Sanchis V, Lafuente F, Viñas I, Torres M, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tolerance of Penicillium expansum to postharvest fungicide treatment in apple packinghouses in Lleida (Spain) | 1991 | Viñas I, Usall J, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efectos del sorbato potásico en la producción de patulina por cepas de Penicillium griseofulvum y P. expansum | 1991 | Sanchis V, Fons E, Viñas I, Torres M, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Potential for the development of tolerance by Aspergillus amstelodami and Aspergillus ruber after repeated exposure to potassium sorbate | 1990 | Viñas I, Morlans I, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Principios básicos de la patologia de la postcosecha | 1990 | Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Antifungal treatment resistant Penicillium expansum in pome fruits. Mycological and toxicological study | 1989 | Viñas I, Vendrell M, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Contaminación fúngica en pre-recolección de manzanas destinadas a frigoconservación de la comarca del Segrià | 1989 | Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de las alteraciones fúngicas producidas por cepas del grupo Aspergillus glacus en productos de repostería | 1989 | Viñas I, Morlans I, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Producción de ac. penicílico por cepas de Aspergillus ochraceus y A. cyclopium | 1989 | Garza S, Sanchis V, Viñas I, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Mycoflora evolution in apple packinghouses in Lleida (Spain) | 1989 | Viñas I, Vendrell M, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Hazelnuts as possible substrate for aflatoxin production | 1988 | Sanchis V, Quilez ML, Viladrich R, Viñas I, Canela R. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Podredumbres fúngicas en la frigoconservación de frutas de pepita | 1988 | Viñas I, Sanchis V. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Investigation of mycoflora and mycotoxins in stored cereals | 1987 | Jimenez M, Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fusarium and zearalenone in preharvest corn in Valencia | 1986 | Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Penicillium in preharvest corn in Valencia (Spain). I. Influence of different factors on the contamination | 1985 | Jimenez M, Sanchis V, Viñas I, Santamarina P, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aflatoxin and A. flavus in preharvest corn in Valencia (Spain) | 1984 | Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aflatoxina y Aspergillus flavus en maíz de campo y almacenado en silos. Factores que influyen en su presencia | 1984 | Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Diferencias morfológicas y enzimáticas entre cepas de Aspergillus flavus productoras y no productoras de aflatoxinas | 1984 | Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Investigacion de micotoxinas y micoflora en maíz procedente de silos | 1984 | Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Detección rápida de cepas de Aspergillus flavus productoras de aflatoxinas | 1983 | Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fluorescencia BGY. Test presuntivo para la detección de aflatoxinas en maíz | 1983 | Sanchis V, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Mycotoxin producing fungi isolated from bin-stored corn | 1982 | Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Calvo MA, Hernandez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Aflatoxinas en maíz de campo | 1982 | Sanchis V, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Estudio de la germinación de conidios de Penicillium capsulatum. Influencia de la edad de la espora, fungicidas y tratamiento térmico | 1982 | Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Importancia de los mohos en el deterioro de los cereales | 1981 | Sanchis V, Viñas I. | Article d'investigació |